Πένες αλα κρεμ με ροκφόρ

Facebooktwitterpinterest

Τι χρειαζόμαστε:

    • 250 γρ ζυμαρικά πένες
    • 500 γρ κρέμα γάλακτος
    • 200 γρ τυρί ροκφόρ

Πως το κάνουμε:

  1. Σε αλατισμένο νερό που βράζει προσθέτουμε τις πένες να βράσουν. Αφού τις σουρώσουμε ρίχνουμε λίγο ελαιόλαδο ή βούτυρο.
  2. Σε ένα κατσαρολάκι ρίχνουμε την κρέμα γάλακτος.
  3. Μόλις πάρει να βράσει τρίβουμε το ροκφόρ μέσα.
  4. Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι και αφήνουμε να βράσει μέχρι να αρχίσει να πήζει.
  5. Προσθέτουμε τις πένες και αφού δέσει σερβίρουμε.

Λίγα μυστικά ακόμα

Εαν πρόκειτε να μαγειρέψετε για λίγα άτομα και αν φυσικά σας βολεύει μπορείτε να την κάνετε σε τηγάνι αντί σε κατσαρολάκι. Επίσης αν το αφήσετε πάρα πολύ να δέσει (αν δηλαδή το κάψετε πολύ) τότε παίρνει μια έντονη γεύση ξεροτηγανισμένου σαγανάκι.

Διαβάστε περισότερο:  http://www.sintagespareas.gr/
Facebooktwitterpinterest

Στείλτε τις απορίες σας

Στείλτε τις απορίες σας στο Γιατρό - Συγγραφέα του παραπάνω άρθρου
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.