Φάρμακο πρώτης επιλογής για τη Δυσμηνόρροια

Facebooktwitterpinterest

«Nurofen πόνοι περιόδου»

Το Nurofen πόνοι περιόδου,  ένα ειδικό σκεύασμα, που περιέχει ιβουπροφαίνη, κυκλοφορεί σήμερα και στη χώρα μας, μόνο από τα φαρμακεία,   για την αποτελεσματική αντιμετώπιση των πόνων της περιόδου. Η δράση του Nurofen πόνοι περιόδου   ξεκινά  μέσα σε λίγα λεπτά από τη λήψη του και διαρκεί μέχρι 8 ώρες.

Έρευνες έχουν δείξει η αύξηση κάποιων ουσιών (προσταγλανδίνες) στον οργανισμό  προκαλούν συσπάσεις στη μήτρα  και  πόνο και είναι η βασική αιτία της δυσμηνόρροιας.  Η επαναφορά των ουσιών αυτών στα «φυσιολογικά»  επίπεδα μας απαλλάσσει από τα επώδυνα αυτά συμπτωματα. Η ιβουπροφαίνη, η δραστική ουσία που περιέχεται στο Nurofen, «κρατά»  τα επίπεδα των προσταγλαδινών χαμηλά αποτρέποντας έτσι τις συσπάσεις, τις κράμπες και τον πόνο. Το Nurofen δηλαδή στοχεύει στη λύση του προβλήματος. Επιπρόσθετα, η ιβουπροφαίνη φαίνεται να έχει λιγότερες ανεπιθύμητες παρενέργειες στο γαστρεντερικό σύστημα, από οποιοδήποτε άλλο αντιφλεγμονώδες φάρμακο.

Για τους λόγους αυτούς, προτείνεται από Διεθνείς οδηγίες, ως  θεραπεία πρώτης εκλογής για τη δυσμηνόρροια,  λόγω της αποτελεσματικότητας και του προφίλ ασφάλειας που διαθέτει.

Facebooktwitterpinterest

Στείλτε τις απορίες σας

Στείλτε τις απορίες σας στο Γιατρό - Συγγραφέα του παραπάνω άρθρου
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.