Η Ιατρική του αύριο, σήμερα -το κλασικό δεν γερνάει ποτέ

Facebooktwitterpinterest

offline_web_2-2 «Η  Ιατρική του αύριο, σήμερα -το κλασικό δεν γερνάει ποτέ»  24-26 Μαίου 2013,  Σπέτσες 

Οι καθηγητές Brian Clark , Στάθης Γκόνος και Δρ.Μιχαήλ Παπαχαραλάμπους δίνουν το στίγμα των σημαντικότερων επιστημονικών ερευνών για την αντιγήρανση που θα παρουσιασθούν στο 3ήμερο ευεξίας, πρόληψης και υγείας των Σπετσών 24-26 Μαίου 2013.

*** «Είμαστε πολύ κοντά πλέον σε μία προσωποποιημένη προσέγγιση των ασθενειών για τον κάθε άνθρωπο ώστε να επακολουθεί και μία απολύτως εξατομικευμένη θεραπεία που θα επιτρέπει  την επιμήκυνση της ζωής  και την αποφυγή ιατρικών σφαλμάτων ……»

** «Οι αντιοξειδωτικές ουσίες σε μεγάλες ποσότητες μπορούν να καταστούν τοξικές και καρκινογόνες ” ……

*** «η άγνωστη  πρώτη συνάντηση των γενετιστών στις Σπέτσες το 1966 όχι μόνο καθιερώθηκε ως θεσμός ,έφερε έκτοτε 19 Νομπελίστες και συνολικά 450  βιολόγους» …..

** «60 χρόνια ανακάλυψης του DNA γιορτάστηκαν αυτές τις μέρες από τους πρωταγωνιστές της παγκόσμιας Βιολογίας και Γενετικής….»

**** «H Μελίνα Μερκούρη (!) έκλεψε την παράσταση το καλοκαίρι του 1966 στη πρώτη συνάντηση των μοριακών βιολόγων …….»

Αυτοί είναι μόνο οι τίτλοι για τα σημαντικά νέα γύρω από τα τεκταινόμενα στην έρευνα της αντιγήρανσης που θα ανακοινωθούν στη διημερίδα που διοργανώνει η Επιστημονική Εταιρία Προληπτικής Ιατρικής και Αντιγήρανσης (ΕΕΕΠΙΑ) με την υποστήριξη της Ορθοβιοτικής  στο ιστορικό κτίριο των Σπετσών, την ΑΝΑΡΓΥΡΕΙΟ ΚΑΙ ΚΟΡΓΙΑΛΕΝΕΙΟ ΣΧΟΛΗ στις 24-26 MAIOY 2013 . Πρόκειται για  μία σύζευξη επιστημόνων και κοινού που θα  ενημερωθούν με επιστημονικές ομιλίες, συζητήσεις  για τις νεότερες εξελίξεις στην έρευνα και κλινική πράξη στον τομέα της προληπτικής και αναγεννητικής ιατρικής .

“Προσβλέπω  να επιτύχει και να καθιερωθεί ως ετήσιος  θεσμός αυτό το πείραμα της συνύπαρξης  αμιγώς επιστημονικών διαλέξεων και ευρέως κοινού», τονίζει ο Δρ. Στάθης Γκόνος, Διευθυντής ΙΒΦΧΒ, Εθνικό Ίδρυμα Ερευνών

«Είμαι αισιόδοξος» προσθέτει «ότι,όπως ακριβώς συνέβη με τα θερινά σχολεία Μοριακής Βιολογίας, που από το 1966 σταθερά έως σήμερα γίνονται στις Σπέτσες και έχουν φέρει στο νησί 19 Νομπελίστες της γενετικής και συνολικά 450 επιστήμονες του κλάδου μας, αισιοδοξώ ότι θα υπάρξει ανάλογος ενθουσιασμός και για αυτή την  σύζευξη επιστημόνων και κοινού, ενημέρωσης και ευεξίας».

Εξίσου χαρούμενος ήταν και ο διακεκριμένος καθηγητής της Βιολογίας Brian Clark ο οποίος μίλησε στους διοργανωτές καθ’ οδόν προς το Κέμπριτζ  για να συναντηθεί με τους «γκουρού» της γενετικής και να γιορτάσουν τα γενέθλια των 60 χρόνων DNA: ” Στις Σπέτσες έρχομαι από φοιτητής , από το 1966 και κάθε χρόνο για τα θερινά σχολεία των μοριακών βιολόγων και είναι ίσως το μόνο μέρος στον κόσμο που με φωνάζουν με το μικρό μου όνομα, πρόσθεσε , γελώντας … ”

Ο διάσημος καθηγητής, ενόψει της συνέντευξης Τύπου εδώ στην Αθήνα, αποκάλυψε ότι αυτή την εποχή οι επιστήμονες του τομέα του εργάζονται πάνω σε δύο καυτά θέματα: το ένα αφορά στην τοξικότητα των αντιοξειδωτικών και την πιθανότητα πρόκλησης καρκίνου από αυτά σε αντίθεση με όσα “ασπαζόμαστε” έως σήμερα. Το δεύτερο θέμα στο οποίο έδωσε έμφαση είναι η διαφορετικότητα του κάθε οργανισμού με επιτακτική την ανάγκη εξατομικευμένων θεραπειών και προσωποποιημένων συνταγών υγείας για τον καθένα.

Περισσότερα θα μας αναλύσει στην ομιλία του στις Σπέτσες που ασφαλώς αναμένεται με τεράστιο ενδιαφέρον .

Ο Brian Clark εκμυστηρεύτηκε επίσης :“λίγοι στην Ελλάδα γνωρίζουν ότι 19 νομπελίστες και στο σύνολο 450 βιολόγοι ερχόμαστε επί 50 χρόνια σχεδόν για την ετήσια συνάντηση μας και ότι δεν αλλάζουμε αυτό το νησί του Αργοσαρωνικού με κανένα άλλο μέρος στο κόσμο. Ακόμη και επί χούντας αναγκασθήκαμε να ξαναγυρίσουμε για να μην στερηθούμε την συνήθεια μας αυτή. Θα σας πω περισσότερα τον Μάιο και γιά την έκπληξη της παρουσίας της Μελίνας Μερκούρη στο πρώτο μας συνέδριο το 1966 και πως μας  κέρδισε όλους τότε με την γοητευτική προσωπικότητα της .”

Ο Πρόεδρος της ΕΕΕΠΙΑ και Επιστημονικός Διευθυντής της Ορθοβιοτικής, Δρ. Μιχάλης Παπαχαραλάμπους, τόνισε: ” συμμερίζομαι τον ενθουσιασμό των διακεκριμένων επιστημόνων που θα συμμετάσχουν στην διημερίδα των Σπετσών και δεσμεύομαι να διοργανωθεί μία υποδειγματική συνάντηση τόσο σε επιστημονικό επίπεδο όσο και σε επιτυχία των δραστηριότητων ευεξίας. Το μήνυμα των συναδέλφων μου που εργάζονται για την πρόοδο στον τομέα της αντιγήρανσης είναι σαφές:« το μυαλό και ο νους μας σε εγρήγορση και ταυτόχρονα το σώμα και η ψυχή μας σε αφύπνιση ώστε να μεγαλώσουμε υγιείς και χαρούμενοι”.

Με όλα τα παραπάνω ως ενημερωτική προθέρμανση, συνεχίζονται πυρετωδώς οι προετοιμασίες για την διημερίδα στην οποία θα συμμετέχει και το κοινό σε μία πρωτοποριακή συνύπαρξη της επιστήμης με το ευ ζήν .

Ειδικότερα η επιστημονική θεματολογία θα επικεντρωθεί στους ακόλουθους τομείς : καρδιολογία, αισθητική και πλαστική χειρουργική, νευρολογία, διατροφολογία,  ομοιοπαθητική, ενδοκρινολογία, ψυχολογία, ουρολογία, γαστρεντερολογία.

Παράλληλα η γνωστή γυμνάστρια Ελένη Πετρουλάκη θα καθοδηγήσει τις δραστηριότητες για pilates και γιόγκα στο “Καίκι” την πανέμορφη παραλία των Σπετσών. Στο πρόγραμμα θα υπάρχει ακόμη, ποδηλατικός γύρος του πευκόφυτου νησιού και πεζοπορία σε μία διαδρομή που “αγναντεύει “το απέραντο γαλάζιο της θάλασσας της Ερμιονίδας . Τέλος οι Σπετσιώτισσες  κυρίες θα κάνουν επίδειξη live των τοπικών παραδοσιακών γαστρονομικών τους προτάσεων .

Facebooktwitterpinterest

Στείλτε τις απορίες σας

Στείλτε τις απορίες σας στο Γιατρό - Συγγραφέα του παραπάνω άρθρου
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.