Μύδια με αρωματική σάλτσα
Υλικά για 4 άτομα
1 κιλό μύδια με το κέλυφός τους, ανοιγμένα
1 μέτριο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
200 ml κρασί λευκό αρετσίνωτο
100 γρ. Flora Soft με βούτυρο
½ ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
½ κουτ. γλυκού θυμάρι
1 φύλλο δάφνης
Ανάλογο αλάτι και πιπέρι
1 ½ κουτ. σούπας αλεύρι κοσκινισμένο
Σε ένα μεγάλο σκεύος ρίχνουμε το Flora Soft με βούτυρο, το κρασί, το κρεμμύδι, το μαϊντανό και όλα τα μπαχαρικά, αλάτι και πιπέρι και σοτάρουμε ελαφρά.
Πλένουμε καλά τα μύδια, βγάζουμε το εξωτερικό τους χνούδι και τα ρίχνουμε στο σκεύος με τα υπόλοιπα σοταρισμένα υλικά.
Καλύπτουμε το σκεύος με καπάκι και μαγειρεύουμε όλα τα υλικά σε δυνατή θερμοκρασία για 7 έως 10 λεπτά.
Αφού αφαιρέσουμε τα μύδια, μαζεύουμε τη σάλτσα, την περνάμε από σήτα και τη ρίχνουμε σε ένα άλλο μικρότερο τηγάνι.
Προσθέτουμε λίγο-λίγο το αλεύρι και ανακατεύουμε ελαφρά έως ότου χυλώσει η σάλτσα.
Περιχύνουμε τα μύδια με τη σάλτσα και σερβίρουμε.