Τυρόπιτα στριφτή

Facebooktwitterpinterest

tyropitaΥλικά για 6 άτομα

      • ½ κιλό φύλλο κρούστας για πίτες
      • 500 γρ. τυρί φέτα (τριμμένη)
      • 250 γρ. ανθότυρο
      • 1 κεσεδάκι γιαούρτι
      • 4 αυγά
      • Αλάτι, πιπέρι

  • Λιωμένο Flora Soft με βούτυρο (για το άλειμμα των φύλλων)
  • Σουσάμι (προαιρετικά)

Αλείφουμε με λίγο Flora Soft με βούτυρο ένα στρογγυλό ταψί και προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 °C. Βάζουμε σε βαθύ μπολ τη φέτα, το ανθότυρο, το γιαούρτι και τα αυγά ελαφρώς χτυπημένα. Ανακατεύουμε και αλατοπιπερώνουμε. Απλώνουμε σε καθαρό πάγκο τα φύλλα κρούστας και με πινέλο αλείφουμε ελαφρά το πρώτο φύλλο. Βάζουμε μια μικρή ποσότητα από τη γέμιση στην άκρη και κατά μήκος του φύλλου και το τυλίγουμε σε ρολό. Στη συνέχεια τυλίγουμε το ρολό σαν σαλιγκάρι και το τοποθετούμε στα κέντρο του ταψιού. Αλείφουμε με Flora Soft με βούτυρο το δεύτερο φύλλο και αφού βάλουμε τη γέμιση και το τυλίξουμε σε ρολό, το βάζουμε στο ταψί γύρω από το κεντρικό μας φύλλο. Συνεχίζουμε την ίδια διαδικασία, μέχρι να τελειώσουν τα φύλλα και η γέμιση. Στη συνέχεια, αλείφουμε την επιφάνεια της πίτας με λίγο ακόμη Flora Soft με βούτυρο και πασπαλίζουμε εάν θέλουμε με σουσάμι. Την ψήνουμε για 50 λεπτά περίπου μέχρι να ροδίσει καλά. Τη σερβίρουμε ζεστή κομμένη σε τρίγωνα κομμάτια.

Facebooktwitterpinterest

Στείλτε τις απορίες σας

Στείλτε τις απορίες σας στο Γιατρό - Συγγραφέα του παραπάνω άρθρου
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.