Δωρεάν περίθαλψη με εισιτήριο ελεύθερης πρόσβασης

Facebooktwitterpinterest

Από τις 2 Σεπτεμβρίου μπορούν να υποβάλλουν οι ενδιαφερόμενοι αιτήσεις για ένταξη στο πρόγραμμα εισιτήριο ελεύθερης πρόσβασης σε υπηρεσίες Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας.

Άνεργοι, ανασφάλιστοι και με χαμηλά εισοδήματα πολίτες ,για να αποκτήσουν δωρεάν δικαίωμα πρόσβασης σε ιατρικές υπηρεσίες πρόληψης και παρακολούθησης

Πιο αναλυτικά δικαιούχοι είναι πρώην ασφαλισμένοι των Ταμείων του ΕΟΠΥΥ, καθώς και τα προστατευόμενα μέλη των οικογενειών τους, τα οποία:

Έχουν απωλέσει, την ασφαλιστική τους ικανότητα και έχουν, σύμφωνα με τις φορολογικές δηλώσεις του οικονομικού έτους 2012 ή 2013 (χρήσεις 2011 – 2012 αντίστοιχα), ατομικό εισόδημα έως 12.000 ευρώ (άγαμοι) ή οικογενειακό εισόδημα έως 25.000 ευρώ (έγγαμοι).

Ως εισόδημα λαμβάνεται υπόψη το ετήσιο ατομικό/ οικογενειακό εισόδημα,ως αναφέρεται στο άρθρο 29 του ν.3986/2011, περί επιβολής έκτακτης εισφοράς.

Στο Πρόγραμμα δεν συμμετέχουν οι πρώην ασφαλισμένοι Ταμείων που δεν εντάχθηκαν στον ΕΟΠΥΥ και Ταμείων που δεν διέθεσαν ηλεκτρονικά αρχεία για αξιοποίηση από Πρόγραμμα μέχρι σήμερα (π.χ. οι πρώην ασφαλισμένοι ΕΤΑΑ-Τομέας Νομικών, καθώς και οι ασφαλισμένοι σε ΤΑΥΤΕΚΩ, ΕΤΑΠΜΜΕ.)

Στις περιπτώσεις που η αίτηση δεν γίνει αποδεκτή, το σύστημα παράγει μήνυμα με τη σχετική αιτιολόγηση περί μη επιλεξιμότητας.

Κάθε «Εισιτήριο Ελεύθερης Πρόσβασης» είναι ατομικό και εκδίδεται μία φορά για κάθε ξεχωριστό ωφελούμενο (ΑΜΚΑ). Με το εισιτήριο ελεύθερης πρόσβασης οι πολίτες θα δικαιούνται:

-επισκέψεις σε γιατρό προκειμένου να αξιολογηθούν και να παραπεμφθούν για

περαιτέρω έλεγχο, διεξάγοντας ένα σύνολο προληπτικών και εν μέρει διαγνωστικών

εξετάσεων (θα εξαρτάται από το κόστος των εξετάσεων), σύμφωνα με το φύλο και την ηλικιακή ομάδα στην οποία ανήκουν, ή σύμφωνα με την ειδική κατάστασή τους

-πραγματοποίηση εργαστηριακών εξετάσεων

-αξιολόγηση/ διάγνωση/ αγωγή υγείας, οδηγίες ιατρού, και ό,τι περιλαμβάνεται ως παροχή υπηρεσίας κατά την επίσκεψή σε γιατρό της πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας.

Παράλληλα προβλέπεται και παρακολούθηση περιπτώσεων κύησης.

Οι δικαιούχοι θα μπορούν να επιλέγουν οι ίδιοι τον φορέα του Δημοσίου ή την ιδιωτική μονάδα ή τον ιδιώτη γιατρό ή τον πάροχο υπηρεσιών, στον οποίο θα προσέλθουν.

Για τους γιατρούς που θα εγγραφούν στο πρόγραμμα, οι ιατρικές επισκέψεις που θα κάνουν δεν θα προσμετρούνται στο όριο των 200 ή 150 μηνιαίων επισκέψεων (οι οποίες ισχύουν για την εξυπηρέτηση των ασφαλισμένων του ΕΟΠΥΥ).

Περισσότερες πληροφορίες μπορούν να βρουν οι ενδιαφερόμενοι μέσω της ιστοσελίδας www.healthvoucher.gr ή των τηλεφωνικών αριθμών 213.1500812 και 213.1500819.

Facebooktwitterpinterest

Στείλτε τις απορίες σας

Στείλτε τις απορίες σας στο Γιατρό - Συγγραφέα του παραπάνω άρθρου
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.