Μήλα και μπανάνες γκρατέν με γλάσο γιαουρτιού

Facebooktwitterpinterest

Δεν είναι αμαρτία να γευτείτε αυτό το γκρατέν χαμηλών λιπαρών. Μπορείτε να το σερβίρετε και κρύο μαζί με τον απογευματινό καφέ.

Για 2 άτομα
½ κουταλάκι του γλυκού βούτυρο
300 g ζουμερά ξινόμηλα, μικρές φέτες
1 κουταλιά της σούπας ζάχαρη
2 κουταλιές της σούπας σπασμένα αμύγδαλα
2 κουταλιές της σούπας ρούμι
1 ώριμη μπανάνα
30 g κρέμα γάλακτος (10 % λιπαρά)
1 αυγό
½ κουταλιά της σούπας χυμός λεμόνι
1 πακετάκι ζάχαρη με φυσική βανίλια
1 πρέζα κανέλα

  1. Αλείψτε μια ρηχή φόρμα με βούτυρο και τοποθετήστε τις φέτες του μήλου κοντά τη μία στην άλλη. Ρίξτε επάνω στα μήλα ζάχαρη, αμύγδαλα και το ρούμι.
  2. Λιώστε τη μπανάνα με το πιρούνι και ανακατέψτε την με την κρέμα γάλακτος, τον χυμό λεμόνι, τη ζάχαρη με τη φυσική βανίλια και την κανέλα. Ρίξτε τη σάλτσα επάνω στα μήλα.
  3. Βάλτε τη φόρμα σε προθερμασμένο φούρνο και ψήστε σε μεσαία θερμοκρασία για 15-18 λεπτά.

Ανά μερίδα: 301 kcal, 7 g πρωτεΐνες, 8 g λιπαρά, 43 g υδατάνθρακες

Facebooktwitterpinterest

Στείλτε τις απορίες σας

Στείλτε τις απορίες σας στο Γιατρό - Συγγραφέα του παραπάνω άρθρου
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.