Ασφάλειες υγείας με 10 ευρώ το μήνα
«Φλέβα» χρυσού αναζητούν οι τράπεζες στον χώρο των ασφαλειών υγείας. Εκτιμούν ότι το επόμενο διάστημα θα αρχίσουμε να ψάχνουμε λύσεις στον ιδιωτικό τομέα –τουλάχιστον όσοι έχουν τη δυνατότητα- πιεζόμενοι προς αυτή την κατεύθυνση και από την κατάσταση που επικρατεί στο χώρο της δημόσιας υγείας.
Στις τραπεζοασφάλειες στρέφονται οι τράπεζες, για να αποκτήσουν και πάλι πελατεία, καθώς θα πάρει χρόνο μέχρι να ξεκινήσουν να δίνουν δάνεια στα νοικοκυριά. Και θα προσφέρουν προγράμματα υγείας με 10 ευρώ το μήνα. Αυτό αναφέρουν στο fpress υψηλόβαθμα στελέχη τραπεζών, υπογραμμίζοντας πως, οι ασφάλειες υγείας (νοσοκομειακή και εξωνοσοκομειακή κάλυψη) αποτελούν έναν τομέα που θα αναπτυχθεί ραγδαία το επόμενο διάστημα. Η εξήγηση είναι προφανής, σημειώνουν. Η αδυναμία του κράτους να καλύψει βασικές παροχές, και η κατάρρευση των ασφαλιστικών ταμείων. Και παράλληλα πληθαίνει καθημερινά ο αριθμός των πολιτών που λόγω ανεργίας, βρίσκονται χωρίς ιατρική κάλυψη.
Το ζητούμενο είναι συνεχίζουν, να υπάρξουν προγράμματα, που θα προσφέρουν τις βασικές καλύψεις -πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας περίθαλψης- με χαμηλό μηνιαίο κόστος. Τα προγράμματα αυτά, θα έχουν χαμηλή τιμολόγηση που θα ξεκινά από τα 10-12 ευρώ το μήνα, ενώ θα μπορούν να συμπληρώσουν τις παροχές υγείας που προσφέρει στον ασφαλισμένο το βασικό του ταμείο ασφάλισης (πχ ΙΚΑ, ΤΕΒΕ). Μάλιστα για να είναι εύκολη η πληρωμή, οι καταβολές θα είναι μηνιαίες με πάγια χρέωση του καταθετικού λογαριασμού του ασφαλισμένου. Οι τράπεζες θα συνεργαστούν για τα προγράμματα αυτά με ασφαλιστικές εταιρείες, είτε είναι θυγατρικές τους, είτε εταιρείες με τις οποίες συνεργάζονται.
Και σε δεύτερη φάση θα δοθεί έμφαση στην προώθηση από τα τραπεζικά γκισέ, των συνταξιοδοτικών προγραμμάτων. Εδώ θα πρέπει να σημειώσουμε ότι το 2013, ενώ ο όγκος της παραγωγής ασφαλίστρων μειώθηκε κατά 10%, το κομμάτι που αφορά τα προγράμματα ιατρικής κάλυψης εμφάνισε ανοδική πορεία (κατά 22%). Όπως αναφέρουν τα τραπεζικά στελέχη, το τελευταίο διάστημα, η μόνη τραπεζική εργασία είναι η ρύθμιση και αναδιάρθρωση των καθυστερούμενων οφειλών.
Της Έφης Καραγεώργου
Πηγή: http://www.fpress.gr