Πώς αναγνωρίζεται ένα φρέσκο, υγιές και καλοθρεμένο κοτόπουλο

Facebooktwitterpinterest
    • Το δέρμα είναι άθικτο, λευκό ή ελαφρά ροδαλό για τα νεαρά και λευκοκίτρινο για τα μεγάλης ηλικίας.
    • Οι μυϊκές μάζες του στήθους και των μηρών (μπούτια) είναι αναπτυγμένες, ενώ στα αδύνατα τα κόκαλα εξέχουν.

  • Η εσωτερική (σπλαχνική) κοιλότητα έχει ευχάριστη μυρωδιά, χωρίς τη παραμικρή δυσοσμία.
  • Προϋπόθεση υγιεινής συντήρησης, είναι να βρίσκεται το κοτόπουλο σε ψυγείο ή σε ψυχόμενη προσθήκη, όπως άλλωστε προβλέπεται από το νόμο.
  • Τα τεμαχισμένα κοτόπουλα πρέπει υποχρεωτικά να πωλούνται συσκευασμένα. Πάνω στη συσκευασία θα πρέπει να υπάρχουν οι απαραίτητες ενδείξεις.
  • Τα κατεψυγμένα κοτόπουλα να βρίσκονται αποκλειστικά και μόνο σε χώρο όπου υπάρχει σταθερή θερμοκρασία συντήρησης κατεψυγμένων
  • Το περιτύλιγμα να είναι άθικτο
  • Να αναγράφεται η ημερομηνία παραγωγής και ανάλωσης
  • Να μην παρουσιάζει το κοτόπουλο σημεία αφυδάτωσης ή εγκαύματα ψύχους, σημεία δηλαδή περισσότερο λευκά στην επιφάνεια του καθώς και σημεία απόψυξης.
  • Να μην έχει μεταξύ του περιτυλίγματος και της επιφάνειας του δέρματος κρυστάλλους από αιματηρό υγρό.
Facebooktwitterpinterest

Στείλτε τις απορίες σας

Στείλτε τις απορίες σας στο Γιατρό - Συγγραφέα του παραπάνω άρθρου
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.