4 μελιτζάνες
5 σκελίδες σκόρδο
½ φλιτζάνι του καφέ Χωριό Ελαιόλαδο Κορωνέικη ποικιλία
3 κουταλιές της σούπας κόκκινο Ξίδι ΤΟΠ
Χωριό βιολογικές ελιές Καλαμών (προαιρετικά)
αλάτι, πιπέρι
εκτέλεση
- Πλένουμε καλά τις μελιτζάνες και τις χαράζουμε με ένα μαχαίρι γύρω-γύρω.
- Τις φουρνίζουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 C για περίπου 45 λεπτά. Όταν ψηθούν και μαλακώσουν, τις βγάζουμε.
- Με ένα κουτάλι αδειάζουμε την ψίχα τής κάθε μελιτζάνας σε ένα μπολ. Ανακατεύουμε καλά με ένα πιρούνι μέχρι να λιώσει η ψίχα και να γίνει ένα μίγμα.
- Προσθέτουμε το αλάτι, το Χωριό Ελαιόλαδο Κορωνέικη ποικιλία, το ξίδι, το πιπέρι και τα ανακατεύουμε όλα μαζί. Συνοδεύεται με Χωριό βιολογικές ελιές Καλαμών και λίγο λάδι.