Μελιτζανοσαλάτα Ζακύνθου

Facebooktwitterpinterest

υλικά

4 μελιτζάνες
5 σκελίδες σκόρδο
½ φλιτζάνι του καφέ Χωριό Ελαιόλαδο Κορωνέικη ποικιλία
3 κουταλιές της σούπας κόκκινο Ξίδι ΤΟΠ

Χωριό βιολογικές ελιές Καλαμών (προαιρετικά)
αλάτι, πιπέρι

εκτέλεση

  1. Πλένουμε καλά τις μελιτζάνες και τις χαράζουμε με ένα μαχαίρι γύρω-γύρω.
  2. Τις φουρνίζουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 C για περίπου 45 λεπτά. Όταν ψηθούν και μαλακώσουν, τις βγάζουμε.
  3. Με ένα κουτάλι αδειάζουμε την ψίχα τής κάθε μελιτζάνας σε ένα μπολ. Ανακατεύουμε καλά με ένα πιρούνι μέχρι να λιώσει η ψίχα και να γίνει ένα μίγμα.
  4. Προσθέτουμε το αλάτι, το Χωριό Ελαιόλαδο Κορωνέικη ποικιλία, το ξίδι, το πιπέρι και τα ανακατεύουμε όλα μαζί. Συνοδεύεται με Χωριό βιολογικές ελιές Καλαμών και λίγο λάδι.

http://www.minervahorio.gr/

Facebooktwitterpinterest

Στείλτε τις απορίες σας

Στείλτε τις απορίες σας στο Γιατρό - Συγγραφέα του παραπάνω άρθρου
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.