Πορτοκαλόπιτα

Facebooktwitterpinterest

υλικά

Για την πορτοκαλόπιτα
500 gr. Φύλλο κρούστας
2 ακέρωτα πορτοκάλια

180 gr. Χωριό soft με φρέσκο βούτυρο αγελάδος ανάλατο
4 αυγά
130 gr. ζάχαρη
350 gr. γιαούρτι στραγγιστό
1 ½ κουταλάκια του γλυκού baking powder
1 κάψουλα βανιλλίνη

Για το σιρόπι
200 ml. χυμό πορτοκαλιού
250 ml. νερό
400 gr. ζάχαρη
1 ξυλάκι κανέλα

εκτέλεση

  1. Αφήνουμε τα αυγά, το γιαούρτι και το βούτυρο 30 λεπτά εκτός ψυγείου, τεμαχίζουμε το φύλλο σε μικρές λωρίδες και προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 βαθμούς Κελσίου.
  2. Στο μίξερ χτυπάμε το βούτυρο και την ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν, προσθέτουμε τα αυγά και συνεχίζουμε το χτύπημα για 1 λεπτό.
  3. Σταματάμε το χτύπημα και προσθέτουμε το γιαούρτι, την βανιλλίνη, το baking powder, τον χυμό και το ξύσμα από 2 πορτοκάλια, ανακατεύουμε με ένα κουτάλι μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
  4. Προσθέτουμε το φύλλο στο μείγμα και συνεχίζουμε το ανακάτεμα.
  5. Μεταφέρουμε σε ένα ταψί ή πυρίμαχο σκεύος, μετρίου μεγέθους, το οποίο έχουμε αλείψει με το βούτυρο.
  6. Ψήνουμε την πορτοκαλόπιτα για 45 λεπτά περίπου στους 180 βαθμούς Κελσίου.
  7. Μέχρι να ψηθεί η πορτοκαλόπιτα, σε μια κατσαρόλα βράζουμε τα υλικά για το σιρόπι για 5 λεπτά και τα αφήνουμε να κρυώσουν.
  8. Χαράζουμε την πορτοκαλόπιτα ελαφρά με ένα κοφτερό μαχαίρι και περιχύνουμε κουταλιά-κουταλιά το σιρόπι.
  9. Αφήνουμε την πορτοκαλόπιτα να κρυώσει.

 

http://www.minervahorio.gr/

Facebooktwitterpinterest

Στείλτε τις απορίες σας

Στείλτε τις απορίες σας στο Γιατρό - Συγγραφέα του παραπάνω άρθρου
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.