Ναταλία Ντελίκου Μπενέτου
Διαιτολόγος – Διατροφολόγος,
Γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αθήνα. Σπούδασε στο τμήμα Διατροφής και Διαιτολογίας του Αλεξάνδρειου Τεχνολογικού Ιδρύματος Θεσσαλονίκης και στο Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα «Κλινική Διατροφή» του Πανεπιστημίου του Roehampton στο Λονδίνο της Αγγλίας.
Κατά τη διάρκεια των προπτυχιακών σπουδών της πραγματοποίησε εξάμηνη πρακτική άσκηση στα πλαίσια του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Εκπαίδευση και Δια Βίου Μάθηση» του ΕΣΠΑ στο Κέντρο Διατροφικής Υποστήριξης Γενικής, Μαιευτικής και Παιδιατρικής Κλινικής Ιασώ στο Μαρούσι Αττικής καθώς και στο τμήμα Παρεντερικής Διατροφής των Μαιευτηρίων Ιασώ, Μητέρα, Γαία, Ρέα, Λητώ της Εταιρεία Παροχής Συμβουλών Διατροφής Αττικηρώς Ζην ΕΠΕ, όπου εργάζεται μέχρι σήμερα ως Διαιτολόγος- Διατροφολόγος.
Η πτυχιακή της εργασία αποτέλεσε κλινική έρευνα με θέμα την παρεντερική διατροφή και ανάπτυξη πρόωρων νεογνών και τη σύγκριση 2 γαλακτωμάτων λίπους παρεντερικής σίτισης στην εμφάνιση ή και αναστροφή της χολόστασης σε πρόωρα νεογνά (Cholestasis, bronchopulmonary dysplasia, and lipid profile in preterm infants receiving MCT/ω-3-PUFA-containing or soybean-based lipid emulsions) η οποία δημοσιεύτηκε στο διεθνές επιστημονικό περιοδικό Nutrition in Clinical Practice το 2012, παρουσιάστηκε στο 41ο Συνέδριο Κλινικής Φαρμακολογίας στην Μπαρτσελόνα (41st ESCP Symposium on Clinical Pharmacy, Barcelona, Spain ,2012) και ως προφορική ανακοίνωση στο 9ο Μακεδονικό Συνέδριο Διατροφής και Διαιτολογίας στη Θεσσαλονίκη το 2011. Τον Οκτώβριο του 2013 συμπαρουσίασε workshop σχετικό με την παρεντερική διατροφή σε πρόωρα νεογνά, παιδιά και εφήβους («Total Parenteral Nutrition for Neonates and Children- an IT approach for Compounding»)στο 42ο Συνέδριο Κλινικής Φαρμακολογίας στην Πράγα (42nd ESCP Symposium on Clinical Pharmacy, Prague, Czech Republic ,2013)
Εργάζεται επίσης ως ελεύθερος επαγγελματίας παρέχοντας διαιτολογικές και διατροφικές υπηρεσίες καθώς και διατροφική αξιολόγηση και υποστήριξη φυσιολογικών και κλινικών καταστάσεων.
Αρθρογραφεί σε ιστοσελίδες ποικίλης ύλης και διατηρεί επίσης τη δική της ιστοσελίδα Longevity Way, η οποία αποτελεί μια ομάδα με συνεχόμενη ενημέρωση σε θέματα υγείας, ευεξίας και μακροζωίας με κεντρικό άξονα τη διατροφή.
Διεξάγει σειρά εκπαιδευτικών σεμιναρίων με τίτλο «Σεμινάρια Διατροφικής Εκπαίδευσης» στα πλαίσια των δραστηριοτήτων του Δήμου Ιλίου.
Είναι μέλος της Ελληνικής Εταιρείας Κλινικής Διατροφής & Μεταβολισμού (GrESPEN) και του Ελληνικού Ιδρύματος Γαστρεντερολογίας και Διατροφής (ΕΛΙΓΑΣΤ).
Συμμετέχει σε συνέδρια, σεμινάρια και ημερίδες σε όλη την Ελλάδα, με σκοπό την επιστημονική κατάρτιση και ενημέρωση σε θέματα διατροφής και υγείας