Τάρτα με κρέμα λάιμ
Εύκολη, πρωτότυπη και δροσερή τάρτα με λάιμ και τραγανή βάση μπισκότου. Αξίζει να τη δοκιμάσετε!
Υλικά
(για 8 μερίδες)
300 γρ. μπισκότα τύπου πτι-μπερ ή digestive
150 γρ. βούτυρο, λιωμένο
400 γρ. ζαχαρούχο γάλα
3 κρόκους αυγών
4 λάιμ, το ξύσμα και το χυμό τους
300 ml κρέμα γάλακτος
1 κ.σ. ζάχαρη άχνη
ξύσμα λάιμ για γαρνιτούρα
Εκτέλεση
1. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 160 βαθμούς. Θρυμματίζουμε τα μπισκότα στο μούλτι και τα ανακατεύουμε με το βούτυρο.
2. Πιέζουμε το μείγμα στον πάτο και τα τοιχώματα ενός ταψιού ή μιας φόρμας δαχτυλίδι με διάμετρο 22 εκ. Ψήνουμε τη βάση για 10 λεπτά. Τη βγάζουμε από το φούρνο και την αφήνουμε να κρυώσει.
3. Σε ένα μεγάλο μπολ χτυπάμε τους κρόκους για 1 λεπτό με μίξερ χειρός. Προσθέτουμε το ζαχαρούχο γάλα, χτυπάμε για 3 λεπτά και στη συνέχεια προσθέτουμε το ξύσμα και το χυμό λάιμ και χτυπάμε για άλλα 3 λεπτά.
4. Αδειάζουμε το μείγμα στην ψημένη βάση και βάζουμε την τάρτα στο φούρνο για 15 λεπτά. Προσέχουμε να μην πάρει χρώμα. Μόλις τη βγάλουμε από το φούρνο, την αφήνουμε να κρυώσει και τη βάζουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 3 ώρες πριν τη σερβίρουμε.
5. Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος με τη ζάχαρη και γαρνίρουμε την τάρτα με την χτυπημένη κρέμα και επιπλέον ξύσμα λάιμ.