Οι τεχνητές γλυκαντικές ουσίες αυξάνουν το “ζάχαρο” και το βάρος.
Εκατομμύρια άνθρωποι καταναλώνουν αναψυκτικά διαίτης, και όχι τα παραδοσιακά αναψυκτικά με ζάχαρη, με τη σκέψη ότι αυτό θα τους βοηθήσει να διατηρήσουν χαμηλά το βάρος τους.
Όμως, οι τεχνητές γλυκαντικές ουσίες που βρίσκονται στα διαιτητικά ποτά, σε ορισμένα γλυκά και άλλα τρόφιμα με λίγες θερμίδες, στην πραγματικότητα αυξάνουν τον κίνδυνο για διαβήτη τύπου 2 και παχυσαρκία επηρεάζοντας τον τρόπο με τον οποίο το σώμα επεξεργάζεται τη ζάχαρη, προειδοποιούν Ισραηλινοί ερευνητές από το Weizmann Institute of Science. Η μελέτη τους δημοσιεύθηκε στο επιστημονικό περιοδικό Nature.
Οι γλυκαντικές ουσίες που τέθηκαν κάτω από το μικροσκόπιο είναι η σακχαρίνη (Sweet’N Low), η σουκραλόζη (Splenda), και η ασπαρτάμη, η οποία βρίσκεται σε πολλά διαιτητικά ποτά και τροφές. Αυτές οι γλυκαντικές ουσίες υπάρχουν και σε φακελάκια, σε καφετέριες και εστιατόρια, τα οποία αντικαθιστούν τη ζάχαρη. Οι ερευνητές γράφουν ότι η μαζική και χωρίς επίβλεψη κατανάλωση των τεχνητών γλυκαντικών ουσιών πρέπει να επαναξιολογηθεί.