Ελισάβετ Παρλαπάνη

Ελισάβετ Παρλαπάνη

Ελισάβετ Παρλαπάνη, διαιτολόγος- διατροφολόγος Facebooktwitterpinterest

Απόφοιτος του Τμήματος Διατροφής & Διαιτολογίας του ΑΤΕΙ Θεσσαλονίκης (2006) με μεταπτυχιακό τίτλο ειδίκευσης «Διατροφή» (2011) και συγκεκριμένα την επιδημιολογία και τους προδιαθεσικούς παράγοντες της παιδική παχυσαρκίας και τρέχουσα ερευνητική δραστηριότητα με αντικείμενο τη «θρέψη των πρόωρων νεογνών κατά τη σίτιση τους με μητρικό γάλα» στη Πανεπιστημιακή Νεογνολογική Μονάδα (Α’ΜΕΝΝ), στο Ιπποκράτειο Νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης ως υποψήφιος διδάκτωρ.
Παράλληλα, από το 2009, εργάζεται ως ελεύθερος επαγγελματίας στο προσωπικό της διαιτολογικό γραφείο.
Καθ όλη τη διάρκεια των προπτυχιακών και διδακτορικών σπουδών της κατέχει χρηματική υποτροφία από το Ίδρυμα Κρατικών Υποτροφιών (ΙΚΥ) και επιπλέον διακρίθηκε και την εισαγωγή της στο μεταπτυχιακό πρόγραμμα σπουδών από το Κέντρο Ερευνών του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων. Ερευνητικά, ασχολήθηκε και με τη ανεύρεση φυσικών μεθόδων συντήρησης σε προβιοτικά τρόφιμα στα πλαίσια πρακτικής και πτυχιακής της εργασίας, στη Lille της Γαλλίας (Μάρτιος-Αύγουστος 2006).
Με στόχο την πρόληψη και με κίνητρο την αγάπη για την υγιεινή διατροφή, συμμετέχει σε σχολικές εκδηλώσεις και τοπικές διοργανώσεις που αφορούν τη σημασία της αλλαγής των διατροφικών συνηθειών στην υγεία και την ευεξία του ατόμου μέσα από την εκπαίδευση και τη συμβουλευτική καθοδήγηση.

Facebooktwitterpinterest