• Γιατί ο εμβολιασμός της εγκύου με το εμβόλιο του κοκκύτη είναι απαραίτητος

    Οι έγκυες πρέπει να εμβολιαστούν για την προστασία των μωρών που θα γεννήσουν. Σύμφωνα με Δελτίο Τύπου του ΕΟΔΥ, καταγράφεται σημαντική αύξηση του αριθμού των κρουσμάτων κοκκύτη εντός του 2024. ...

    Περισσότερα

  • Πώς επηρεάζει το πορνό τη σχέση

    Η χρήση πορνογραφικού υλικού από το ζευγάρι

    Ποιες οι επιπτώσεις της χρήσης πορνογραφικού υλικού από άτομα που έχουν ερωτική σχέση; Ενώ η πλειοψηφία των μελετών έχει ασχοληθεί με τα άτομα που έχουν εθιστεί στη χρήση πορνογραφικού ...

    Περισσότερα

  • Γιατί ο εμβολιασμός της
  • Πώς επηρεάζει το πορνό τη σχέσηΗ χρήση πορνογραφικού υλικού

«ΙΑΣΙΣ» TV

ΙΑΣΙΣ Tv - trailer ΕΨΙΛΟΝ (Κυρ. 18/08, 21.00) – Ρομποτική Αρθροπλαστική ισχίου

Υγιεινές επιλογές σπόρων, εναλλακτικές του κλασικού σιταριού

Υγιεινές επιλογές σπόρων, εναλλακτικές του κλασικού σιταριού

Farro (Triticum Dicoccum γνωστό και ως Ζέα)
Είναι ένας τύπος σίτου ολικής αλέσεως που είναι πλούσιος σε ίνες και θρεπτικά συστατικά όπως βιταμίνη Β3 και ψευδάργυρο.
Σύμφωνα με έρευνες, τα προϊόντα ολικής αλέσεως από farro συμβάλουν στη μείωση του κίνδυνου καρδιαγγειακών νοσημάτων, του διαβήτη και του καρκίνου, ενώ υπό προϋποθέσεις βοηθούν στον έλεγχο του σωματικού βάρους.

Συμβουλές διατροφής για παιδιά και εφήβους

Συμβουλές διατροφής για παιδιά και εφήβους
  • tips Πως να αποφεύγουμε τους πειρασμούςΤι πρέπει να καταλάβει ο έφηβος:
    Ορισμένα βηματάκια που θα με κρατάνε υγιή και πρέπει να θυμάμαι:

Πρόωρη Εκσπερμάτιση

Η πρόωρη εκσπερμάτιση είναι ίσως πιο συχνή σεξουαλική δυσλειτουργία των αντρών. Είναι σχεδόν ο κανόνας για τους νέους άντρες κατά τις πρώτες τους [...]

Γλυκόζη και βιταμίνη c στο αίμα: ποια είναι η σχέση τους και πως επηρεάζουν τον οργανισμό;

Γλυκόζη και βιταμίνη c στο αίμα: ποια είναι η σχέση τους και πως επηρεάζουν τον οργανισμό;

Στην ανθρώπινη υγεία, οι ρόλοι που διαδραματίζουν τα επιμέρους θρεπτικά συστατικά συχνά συνεπικουρούν σε ένα πολύπλοκο σύστημα που επηρεάζει τη [...]

Γιατί τα Παιδιά δεν Πρέπει να Φέρνουν Κινητά στο Σχολείο: Προστατεύοντας την Προσοχή, την Ανάπτυξη και τη Συναισθηματική Ευημερία

Γιατί τα Παιδιά δεν Πρέπει να Φέρνουν Κινητά στο Σχολείο:

Προστατεύοντας την Προσοχή, την Ανάπτυξη και τη Συναισθηματική Ευημερία! Στη σημερινή εποχή, τα smartphones είναι παντού — οι ενήλικες τα χρησιμοποιούν για [...]

Πως επηρεάζει η διατροφή τη φυσική αποκατάσταση μιας μυοσκελετικής κάκωσης σε ένα παιδί – έφηβο.

Πως επηρεάζει η διατροφή τη φυσική αποκατάσταση μιας μυοσκελετικής κάκωσης σε ένα παιδί – έφηβο.

Με τον όρο κάκωση εννοούμε το σύνολο των βλαβών των ιστών πού προκαλούνται ακαριαίως κατά τη στιγμή του ατυχήματος, από διάφορες μορφές μηχανικών παραγόντων, όταν αυτοί υπερβούν τη φυσική αντοχή των ιστών και των οργάνων. Οι τραυματισμοί (κακώσεις) ταξινομούνται σε ανοικτές και κλειστές.
Η κάκωση δεν αφορά μόνο οστά (όπως δυστυχώς συνηθίζεται ν’ ακούγεται) αλλά και μύες, τη γνωστή σε όλους μας θλάση, (κάκωση μαλακών μορίων) όπου εκεί υπάρχει διακοπή της συνέχειας του ιστού.

Σούπα: Διατροφική Αξία & Οφέλη στην Υγεία

Ακούγοντας τη λέξη «σούπα» τι είναι το πρώτο που σου έρχεται στο νου; Προσωπικά, αυτό που μου έρχεται είναι η ζεστασιά της σούπας σε μια πιο κρύα και χειμωνιάτικη μέρα, με το αναμμένο τζάκι και τις νιφάδες του χιονιού να πέφτουν.
Παρόλα αυτά η σούπα είναι ένα γνωστό γεύμα που καταναλώνεται κυρίως τις πιο κρύες μέρες, όμως μπορεί να καταναλωθεί ακόμα και όταν η θερμοκρασία είναι υψηλότερη σαν ένας άλλος τρόπος ενυδάτωσης. Αρκετοί την έχουν συνδυάσει μόνο με τις περιπτώσεις ασθένειας, όμως μήπως τελικά είναι κρίμα να επιλέγεται μόνο τότε;

Aναιμια

Η αναιμία είναι μια κατάσταση στην οποία δεν υπάρχουν αρκετά ερυθρά αιμοσφαίρια ή αιμοσφαιρίνη για να καλύψετε τις ανάγκες του σώματός. Τα ερυθρά αιμοσφαίρια χρησιμοποιούν αιμοσφαιρίνη για να μεταφέρουν οξυγόνο στο σώμα σας.

Εάν έχετε αναιμία, οι ιστοί και τα όργανα στο σώμα σας ενδέχεται να μην έχουν αρκετό οξυγόνο. Αυτό μπορεί να σας αφήσει να αισθάνεστε κουρασμένοι, αδύναμοι και δύσπνοια.

Τυρί στη Διατροφή μας

Από τη Βόρεια Ελλάδα έως το Νότο, από την Ελλάδα έως τις χώρες του εξωτερικού, το τυρί είναι μία από τις πιο αγαπημένες γευστικές επιλογές. Και αυτό γιατί το τυρί αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι στη διατροφή των περισσότερων ανθρώπων!
Βέβεαι δεν είναι τυχαίο, καθώς συχνά με ρωτάνε στο γραφείο ποια θέση μπορεί να έχει το τυρί στη διατροφή μας, καθώς και το πόσο τυρί μπορούμε να καταναλώνουμε μέσα στην ημέρα μας. Έτσι, λοιπόν δημιούργησα αυτό εδώ το άρθρο – οδηγό σχετικά με τη διατροφική αξία του τυριού και όσα χρειάζεται να γνωρίζεις για αυτό.

Επτά μύθοι και τρεις αλήθειες για τις ιώσεις

Επτά μύθοι και τρεις αλήθειες για τις ιώσεις

Συνώνυμοι των ιώσεων οι φθινοπωρινοί και χειμερινοί μήνες, με εύκολους στόχους κυρίως τους λιλιπούτειους, απαιτούν την προσοχή και τα αυξημένα αντανακλαστικά σας για να μειώσετε τις «επιθέσεις» των ιών και να θωρακίσετε τους ευαίσθητους παιδικούς οργανισμούς.

Ο καλός ύπνος και η σωστή διατροφή κρατούν μακριά τις ιώσεις.

Σύνδρομο Raynaud

Σύνδρομο Raynaud

Περίπτωση συστηματικής σκληροδερμίας. Κλινική μελέτη 1.

Το συστηματικό σκληρόδερμα είναι μια διαδεδομένη κατάσταση των αρτηριδίων, των μικρο-αγγείων και του συνδετικού ιστού. Χαρακτηρίζεται από ίνωση και αγγειακή εξάλειψη του δέρματος, των πνευμόνων, της καρδιάς και του πεπτικού σωλήνα 2. Σε περισσότερο από το 70% των περιπτώσεων, το σκληρόδερμα εκδηλώνεται για πρώτη φορά με ένα σύνδρομο ή φαινόμενο Raynaud (PR).

Πυρίτιο οργανικό G5| σωτηρία οστών – μυών – αρθρώσεων

Τι είναι το πυρίτιο ;

Το πυρίτιο είναι το χημικό στοιχείο με χημικό σύμβολο Si, ατομικό αριθμό 14 και ατομική μάζα 28,0855 amu. Είναι ένα μεταλλοειδές που ανήκει στην ομάδα IVᴬ του περιοδικού πίνακα μαζί με τον Άνθρακα, το Γερμάνιο, τον Κασσίτερο και το Μόλυβδο

Διαφορετικές πηγές πρωτεΐνης για μέγιστη μυική ανάπτυξη

ιαφορετικές πηγές πρωτεΐνης για μέγιστη μυική ανάπτυξη

Να καταναλώνω διαφορετικές πηγές πρωτεΐνης για μέγιστα αποτελέσματα ή να μείνω μόνο σε μία; Ας δούμε τι λέει η βιβλιογραφία πάνω σε αυτό το θέμα

Οι πρωτεΐνες, εκτός από τις μυριάδες λειτουργίες τους στον οργανισμό, παίζουν επίσης το ρόλο του ρυθμιστή για την μυϊκή υπερτροφία. Και προφανώς, αν εκτελείτε ατέλειωτες ώρες προπόνησης την εβδομάδα και βάζετε το σώμα σας κάτω από μεγάλο φόρτο είναι λογικό να θέλετε να μεγιστοποιήσετε τα αποτελέσματα με σωστή διατροφή πλούσια σε διαφορετικές πηγές πρωτεΐνης.

Λέμφωμα Non-Hodgkin’s: Μια ιστορία επιτυχίας

Λέμφωμα Non-Hodgkin’s: Μια ιστορία επιτυχίας

Βασικός εκπρόσωπος των επιθετικών λεμφωμάτων και ο πλέον συχνός τύπος της εν λόγω κακοήθειας (αντιστοιχεί στο 35% των περιπτώσεων) το διάχυτο από μεγάλα Β-κύτταρα λέμφωμα έχει πτωχή πρόγνωση αν δεν αντιμετωπιστεί έγκαιρα και σωστά, όμως χάρη σε σύγχρονες θεραπευτικές προσεγγίσεις, αποτελεί ένα δυνητικά ιάσιμο νόσημα για τους περισσότερους ασθενείς.

The Big Vitamin D mistake

The Big Vitamin D mistake

Από το 2006, η επίπτωση του διαβήτη τύπου 1 στη Φινλανδία παρουσίασε αρχικά πλατό και στη συνέχεια άρχισε να μειώνεται μετά την απόφαση των αρχών να ενισχύονται τα γαλακτοκομικά προϊόντα με χοληκαλσιφερόλη. Η βιταμίνη D έχει σημαίνοντα ρόλο τόσο στην εγγενή και όσο και στην επίκτητη ανοσία. Πρόσφατα διαπιστώθηκε ένα σοβαρό στατιστικό σφάλμα στην εκτίμηση της συνιστώμενης ημερήσιας διαιτητικής πρόσληψης (RDA) για τη βιταμίνη D.

Χρειάζονται τα παιδιά ω-3 λιπαρά οξέα?

Χρειάζονται τα παιδιά ω-3 λιπαρά οξέα?

Τα τελευταία χρόνια, τα ω-3 λιπαρά οξέα έχουν αναδειχθεί σε bestseller των διατροφικών συμπληρωμάτων. Όμως τι είναι?

Τα ω-3 είναι ουσιώδη λιπαρά οξέα τα οποία τρέφουν τον εγκέφαλο κι τον διατηρούν υγιή. Αποτελούν μέρος της διαδικασίας της δημιουργίας νέων κυττάρων- ουσιαστικά το κλειδί για την ανάπτυξη του κεντρικού νευρικού κι καρδιαγγειακού συστήματος. Τα ω-3 είναι εξίσου σημαντικά στην απορρόφηση των θρεπτικών συστατικών καθώς κι στην λειτουργία των ματιών.

Τα αποξηραμένα φρούτα στη διατροφή μας

Τα αποξηραμένα φρούτα λαμβάνονται μέσω της αποξήρανσης των φρέσκων φρούτων με έκθεσή τους στον ήλιο για αρκετές ημέρες ή σε ειδικούς φούρνους. Πριν την αποξήρανση, προηγείται η κατάλληλη επεξεργασία που περιλαμβάνει προσθήκη αντιοξειδωτικής ουσίας για να μην μαυρίσουν, βράσιμο και ψέκασμα με διοξείδιο του θείου για να προστατευθεί το χρώμα και η γεύση. Γενικά περιέχουν αρκετές φυτικές ίνες, βιταμίνη Α, κάλιο, σίδηρο και άλλα θρεπτικά συστατικά ανάλογα το είδος φρούτου.